Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tarihçe

Sağlık Bilimleri Üniversitesi  Çobanbey Tıp Fakültesi,  2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ek 39 uncu maddesi , 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları teşkilatı kanunu ek 30 ve ek 158 inci maddeleri gereğince  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın olurları ile 5 Şubat 2021 tarihinde resmen kurulmuştur.

Bu karar sonrası Sağlık Bilimleri Üniversitesi birimleri hızla bir araya gelmiş  Öğrenci başvuruları alınmış Dil ve bilim sınavları yapılarak başarılı öğrencilerin Tıp Fakültesine kabulleri yapılmıştır. Çobanbey Tıp Fakültesi Türkçe hazırlık sınıfları ve Türkçe muafiyet sınavında başarılı olanlarda Dönem I öğrencileri olarak fiziki derslerine 01.11.2021 tarihinde başlamışlardır.

Çobanbey Tıp Fakültesinde, Türkiye’nin köklü tıp fakültelerinden Gülhane Tıp Fakültesi eğitim modeli esas alınarak bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda modifiye edilmiş güncel bir program takip edilmektedir. Tıp eğitimi Gülhane ve Hamidiye Tıp Fakülteleri öğretim üyeleri tarafından verilmektedir.

Fakültemizde tıp eğitimi kurullara göre düzenlenmiştir.  Her bir kurul sonunda kurul sonu sınavı yapılmaktadır.  Kurullar bitiminde son olarak final sınavı yapılmaktadır.  Kurul ortalaması ile finalden başarılı olan öğrenciler bir üst Döneme geçmeye hak kazanmaktadırlar.

Çobanbey Tıp Fakültesi, tüm insanlığa yararlı, iyi hekimlik değerlerine bağlı hekimler yetiştirmeyi temel amaç olarak edinmiştir. Bu amaç doğrultusunda fakültemiz en son teknoloji eğitim gereçleri ile eğitime devam etmektedir. Bu amaçla tıp fakültemizde üst düzey donanıma sahip tüm labaratuarlarımızla öğrencilerimize mesleki beceriler kazandırılmaktadır.

Sayın rektörümüzün de desteğiyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi Çobanbey Tıp Fakültesi öğrencilerinin, bu zorlu yolculukta engelleri birer birer aşarak maksatlarına ulaşacağına ve Tıp camiasının neferleri olarak yerlerini alacağına gönülden inanıyorum.

Hepinize başarılı, mutlu bir akademik yıl dilerim.