Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Dekanın Mesajı

Sevgili Öğrencilerimiz,

Öncelikle, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Çobanbey Tıp Fakültesi’nin bir bireyi olmaya hak kazandığınız için sizleri en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.

Medeniyetin beşiği olan kadim insan toplulukların kiminin gelip geçtiği kiminin de vatan edindiği bu toprakların güzide fidanları olan siz değerli tıp öğrencilerini sevgi ile selamlıyorum.  Bu seçkin grubun üyesi olma hakkını kazandığınız için sizleri tebrik ediyorum.

Sizler acının, ıstırabın yok edemediği azminizle bu topraklara ferahlatıcı bir rüzgar, serinletici, şifalı bir su, çöldeki bir vaha gibi insanlığa hizmet edecek olan kutsal bir mesleği seçmiş bulunuyorsunuz. Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde bulunan Çobanbey Tıp Fakültesine hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Kardeşliğimizin tarihi bin yıllara uzanan bu coğrafyada son bir asır araya sahte sınırlar çizilerek, bilerek ve isteyerek bir toplum ikiye bölünmüş, aynı kaderi, tarihi paylaşan bu necip topluluklar birbirlerine yabancılaştırılmıştır. Günümüzde sıkıntılı bir dönemden sonra bahar rüzgarlarının estiği bu mevsimde bizler kardeşleriniz olarak sizlerle elimizdeki imkanların hepsini hayatın tüm platformlarında paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Yüksek eğitim bir toplumun gelişip tekamül etmesi, dünya devletleri arasında hak ettiği yeri alması için en temel unsurdur. Bizler burada Çobanbey Tıp Fakültesi’nde Türkiye’nin güzide yüksek eğitim kurumlarından olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin bir parçası olarak sizleri de aramıza almaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’nin en parlak zekalarını aralarında bulunduran Sağlık Bilimleri Üniversitesi, çeşitli akademik çalışmalarda bizzat yer alan eğitici kimliği ile ön plana çıkan sosyal, idari ve akademik olarak yıllara dayanan engin tecrübeleri olan zengin akademik kadrosu ile Çobanbey Tıp Fakültesi’inde eğitim ve öğretime katkıda bulunmaktadır. Her bir öğretim üyesinin engin tecrübeleri ile eğitimlerimizde hem bilgi akışı sağlanmakta hem de tecrübeler zevkle paylaşılmakta ve bilimsellik aşılanmaktadır. Bu bilim yuvasından mezun olma şerefine erişecek olan hekimler sadece hasta bakmayacaklar aldıkları vizyon ile uzmanlık hatta bilim adamı seviyesine yükseleceklerdir.

Tıp eğitimi diğer disiplinlere göre daha çok yönlü ve multidisiplinerdir. Eğitim süresi 6 yıl olup mezun olmakla eğitim tamamlanmamaktadır. Çeşitli branşlardaki uzmanlık eğitimleri ve yan dallar ile bu eğitim süresi 10-13 yıla kadar uzamaktadır. Bu çileli görünen yolda emeğinin karşılığını gülen bir göz, alınan rahat bir nefes, duyulan bir bebek ağlaması ile alabilmekteyiz. Bu emeğin karşılığı asla maddi ölçütlerle karşılanamaz.  Bu nedenle sizler toplumda her daim takdir edilen saygı duyulan ve hep gıpta ile bakılan bir konumda olacaksınız. Bu konumunuzun, sadece maddiyata önem vermeyerek, dini-ahlaki değerleri kuşanarak ve erdemlilikte ileri seviyeye ulaşarak daha da yükseldiğini yaşayarak göreceksiniz.

Çobanbey Tıp Fakültesi’nin kuruluşunda olağanüstü emek harcayan, başta kurucu rektörümüz sayın  Prof. Dr. Cevdet ERDÖL hocamıza, rektörümüz sayın Prof. Dr. Kemalettin AYDIN hocamıza olmak üzere Sağlık Bilimleri Üniversitesi yönetici ve idari kadrosuna ayrıca  Eğitimin aksamadan devam etmesi için uğraşan rektör yardımcımız sayın Prof. Dr. Murat ELEVLİ hocamıza ve fakülte binası proje aşamasından yapım ihalesine kadar sonsuz enerjisi ile emek harcayan Üniversite Genel Sekreterimiz sayın Dr. Öner GÜNER bey’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

DEKAN