Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Program Bilgileri

Programın Yeterlilik Düzeyi

Tıp Fakültesi Lisans Programı; Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi’ne (TYYÇ) göre Sağlık Temel Alanı’nda yer almakta olup öğrenim seviyesi 7. düzeydedir. Ayrıca, “Avrupa Yükseköğretim Alanı Yeterlilikler Çerçevesi’ne göre (QF-EHEA) 2. düzey ve ‘Yaşam Boyu Öğrenim için Avrupa Yeterlikler Çerçevesi’ne (EQF-LLL) göre 7. düzeydir.

Programın Amacı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Çobanbey Tıp Fakültesi’nin temel amacı; tıp alanında yeterli bilgi ve beceriye sahip, ulusal ve uluslararası bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve etkin biçimde kullanan, yeniliklere uyum sağlayabilen, yaşam boyu öğrenme ve kanıta dayalı karar verebilme bilincine sahip, mesleki ve akademik alanlarda araştırıcı, sorgulayıcı ve eleştirel düşünen, her düzeyde sağlık kurum ve kuruluşlarında hekimlik mesleğini yapabilen, etkili iletişim becerisine sahip, ekip çalışmasına önem veren, ilk kez karşılaştığı problemleri çözebilen, ulusal ve evrensel düzeyde sağlık sorunlarına hakim olarak uygun çözümler üretebilen, tıp bilimi ve toplumun sağlık ihtiyaçları arasında bağlantı kurmayı başarabilen, davranışları tıp mesleğine uygun, ülkeye ve insanlığa hizmet amacıyla çalışan, hastalarına karşı tüm evrensel etik ilkeleri benimsemiş şekilde anlayışlı ve sorumlu olan hekimler yetiştirmektir.

Programın Eğitim Türü

Tam zamanlı

Programın Öğrenim Dili

Türkçe
Kazanılan Derece

Tüm ders ve stajların devam yükümlülüklerini yerine getirmiş ve sınavlarına girerek asgari başarı koşullarını sağlamış öğrenciler ‘Yüksek Lisans’ derecesi ile mezun olurlar ve ‘Tıp Doktoru’ unvanı alırlar

Programın Öğrenim Süresi ve Süreçleri

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Çobanbey Tıp Fakültesinde eğitim, yeterlik/c¸ıktı odaklı ve tam entegre olarak düzenlenmiştir. Ders kurullarına dayalı eğitimin ilk üç yılında, ilk iki yıl ağırlıklı olarak sistemlerin normal yapı ve fonksiyonları, ikinci yılın son kurulunda ve üçüncü yılda ise patolojilere ve klinik bilimlere giriş ve sistem patolojileri ele alınmaktadır. İlk üç yılda temel tıp bilgilerini klinik bağlantılarıyla kavramış olan öğrencilerin staj eğitimleri 4. ve 5. yıllarda yürütülmektedir. Altıncı yıl ise öğrencilerin gözetim altında hekimlik yapmalarına olanak sağlayan intörnlük esasına göre yapılır. Ayrıca öğrencilere tercih edebilecekleri seçmeli dersler sunulmaktadır.
Mezuniyet için toplam 360 AKTS ile tıp fakültesinin 6 yıllık eğitim programında yer alan dersleri başarılı şekilde tamamlamak gerekmektedir.

Mezunlar İçin İş ve Akademik Kariyer İmkânları